Håkan Sjöstrand

Rapport från fotbollens finrum

Håkan Sjöstrand är Västeråsaren som suttit 6 år på en av idrotts-Sveriges mest prestigefulla poster – generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet. Med ett förflutet som fotbollsspelare i Skiljebo SK och uppvuxen på Viksäng, är Håkan fortfarande Västerås trogen och även om uppdraget inom SvFF ofta handlar om internationell storfotboll, har Håkan också ett hjärta för de mindre planerna där barn utvecklar sig själva och sitt intresse, men också där hemlösa och utsatta får en zon av glädje och gemenskap.

Håkan kommer under Företagsmötet den 28:e augusti att berätta om hur han på sin utsatta post tacklar utmaningarna med att hålla ihop bredd samtidigt som eliten ska utvecklas till högre höjder, hur man hanterar skillnader i förutsättningar och hur man tacklar problemen med publik under Corona. Vad är skillnaden mellan att leda i ett näringsliv och en idrottsorganisation, där framgången inte mäts i pengar och där man är helt exponerad med självutnämnda experter i varje TV-soffa?

Håkan har bett att Företagsmötet ska skänka arvodet för föredraget till hemlösa som spelar fotboll i Västerås.

Innan Håkan får ordet, kommer Johan Ahlström från Västerås Stad att berätta om krisledningsarbetet i Västerås Stad under Corona-pandemin så var beredda på en mycket intressant morgon!

X