Petra Malm

Sveriges första kvinnliga elitsoldat

Som första kvinna någonsin klarade Petra Malm testerna till specialförbandet SOG och blev Sveriges första kvinnliga elitsoldat. Under tio år levde hon ett hemligt liv inom Försvarsmaktens elitstyrka under stor sekretess och fysisk och psykisk press. Hur och vad motiverade henne att fortsätta, trots motgångarna? Nu har Petra Malm lämnat sitt hemliga liv och föreläser om sina erfarenheter från Försvarsmaktens hemligaste förband. Boka en Petra Malm föreläsning om motivation, ledarskap och träning här!

Petra Malm har mångårig erfarenhet från skarpa operationer både nationellt och internationellt. Hur är det att leva ett liv i hemlighet, hur förbereder man sig för den krävande tjänsten och för att ensam åka till ett högriskområde?

Petra Malm har alltid varit kvinnan som gick mot strömmen och sökte sig efter officersutbildningen till jägarförbanden och sedan specialförbanden. Hon blev en pionjär som inspirerat andra att våga gå sin egen väg. Som operatör var Petra tvungen att vara i fysisk toppform, alltid redo att utföra sitt jobb men det skulle visa sig att den mentala styrkan skulle vara det viktigaste för att överleva.

Som ensam kvinna fick Petra Malm många gånger kämpa mot sin omgivning och fortsätta att motivera sig under de mest svåra förhållandena. Som förhörsledare är hon expert på
personligheter, beteenden, gruppdynamik och ledarskap. Det var till stor nytta i hennes tidigare yrke och hon lär idag ut hur man bemöter olika personligheter för att nå dit man vill.

Under 2019 har Petra Malm medverkat i den populära tv-serien ”SAS Who Dares Wins” i brittisk tv. I sin roll som mullvad bland rekryterna fick Petra återigen användning för sina kunskaper inom mänsklig inhämtning.

X